Zo Flexibel als ongekookte spaghetti, een ervaringsverhaal van Hanneke

Deze quote, waar we erg om moesten lachen, is van Hanneke. Ze mailde ons deze zomer en dit was haar eerste zin. Nadat ze twee maanden lessen had geprobeerd in de zomer, is ze in september lid geworden. Met de stijfheid bleek het best mee te vallen, alles is soepeler dan verwacht. Al maakt dat sowieso helemaal niets uit, yoga is voor iedereen. Dus stijve harken en ongekookte spaghetti slierten zijn (juist) van harte welkom in onze studio.

 
 

Hanneke heeft haar kennismaking met yoga bij studio YORAH opgeschreven, dit is haar verhaal :)

“Na anderhalf jaar als een plantje met mijn bank vergroeid te zijn, was het tijd om weer in actie te komen. Ik wilde niet alleen de corona kilo’s kwijt, maar liefst ook iets voor mijn mentale gezondheid doen. Het leek me altijd fantastisch om yoga te kunnen, maar dat had ik stiekem afgeschreven, omdat ik a) zo flexibel ben als ongekookte spaghetti en b) de proeflesjes die ik door de jaren heen gedaan stonden bol van de mensen die zichzelf erg serieus namen, wat ik op mijn beurt hilarisch vond.Dus toen ik op Instagram een actie van jullie yogastudio tegenkwam, was ik niet meteen razend enthousiast, maar ik wilde het graag proberen. Fantasieën over mezelf dubbelgevouwen als een soort slangenmens verschenen voor mijn geestesoog. Als ik dat doel ooit wilde halen, was het nu of nooit.  

Opgetogen vertrok ik voor de eerste keer naar de studio. Het eerste dat me opviel, was dat het er zó lekker rook! Yorah was erg spontaan en stelde me op m’n gemak. De les was anders dan de proeflesjes bij andere scholen. We begonnen met meditatie, waarbij Yorah tijdens de meditatie uitlegde waarom we dat deden. Dat het een begeleide meditatie was, maakte het voor mij makkelijk me te ontspannen en dus inderdaad te mediteren. Een wonder, want mijn gedachten schieten nogal eens in de overdrive. Het was nu ineens heerlijk rustig in mijn hoofd. Daarna kwam het fysieke deel en bij iedere stap legde Yorah uit wat we gingen doen. Ze corrigeerde waar nodig, benoemde de richting van de poses en de ademhaling. Benadrukte vooral ook het belang van plezier hebben en jezelf niet te serieus nemen terwijl we de oefenden. Accepteren wat er is, met zachtheid voor jezelf. Afsluitend weer meditatie, soms met een chant. Dat klinkt misschien zweverig, maar zo voelde het totaal niet. En dan, voor wie wilde, nog een kopje thee drinken en napraten. 

Na de les voelde ik me helemaal blij en energiek. Ik maak geen grapje. Ik appte een vriendin dat het voelde als een soort natural high.  

Inmiddels zijn we vier maanden verder en ga ik trouw een keer in de week naar de les. Sla ik een keer over, mis ik het. Het is zó goed voor mijn mentale staat van zijn! Even de rust in jezelf vinden en ook nog fysiek bezig zijn. Ik vind het heerlijk en dat had ik nooit gedacht. Ben ik inmiddels dan ook een slangenmens? Nou nee haha. Dat vind ik ook niet meer belangrijk. De andere voordelen van yoga bij yogastudio YORAH vind ik een stuk waardevoller.“