Hoi, ik ben Yorah

Lees het verhaal van Yorah (de persoon) en YORAH (het bedrijf) die onlosmakelijk verbonden zijn.

Ik voel me rijk om zoveel van de wereld te hebben mogen zien, voelen, proeven, ruiken, horen en leren. Ik ben dankbaar voor de prachtige en inspirerende mensen die ik heb ontmoet. Mijn wensen, dromen en avonturen heb ik verwezenlijkt. De droom over mijn eigen studio is ook uitgekomen. En ik blijf dromen! Want werken met inspirerende klanten en andere professionals doet ook weer nieuwe dromen ontstaan. En in mijn studio ontstaan ook dromen van klanten en velen komen uit. Wat is jouw droom? Misschien kan ik je een duwtje geven om deze droom te verwezenlijken? Ik heb twee missies in het leven:

MISSIE 1

Zelf gelukkig zijn. Door gezond, fit, sterk, blij en licht in het leven te staan. Door zoveel mogelijk positiefs uit het leven te halen en door zoveel mogelijk van de wereld te zien en te ontdekken.

MISSIE 2

Een bijdrage leveren aan het geluk en de gezondheid van anderen.
Af en toe een enorme impact, soms een klein zetje.

Wat doet Yorah?

Je kunt bij mij en mijn team terecht voor training, lifestyle coaching, voedingsbegeleiding, yoga, en massage. Daarnaast organiseer ik events, yoga weekenden, bootcamp trips, verdiepende yoga vakanties en meer!

Curriculum Vitae

Op de volgende gebieden ervaren en gediplomeerd vanaf:

Aerobic Trainer

Groningen 2000

Fitness Trainer

Groningen 2002

Maatschappelijk Werker / Persoonlijke Coach

Groningen 2005

Massage Therapeut

Sport massage – Amsterdam, 2008
Traditionele Thaise Massage – Bangkok 2009
Ontspanningsmassage – Las Vegas USA 2010

Yoga Teacher

Rishikesh India 2010

Personal Trainer / Voeding & Lifestyle Coach

Athene, Dubai en Groningen 2012

LOGO

Aan Maro, een van mijn Griekse vriendinnen die grafisch ontwerpster is, vroeg ik of ze een logo voor me wilde ontwerpen, voor het bedrijf. Maro heeft in het logo mijn missie, de bedrijfsmissie, de diensten en mijn persoonlijkheid verwerkt.

Elke keer als ik naar het logo kijk, realiseer ik me hoe goed het klopt! Het logo bestaat uit 3 dimensies. De buitenste rand heeft rechte, vrij harde elementen en weerspiegelt het beschermende lichaam met haar sterke spieren; dit staat voor training en beweging.

De cirkel daarbinnen heeft een meer rond en zacht karakter en staat voor wat we de voeding van ons lichaam; gezonde voeding, maar ook de manier waarop we communiceren zowel met onszelf als met elkaar en de liefde die we opnemen uit onze omgeving.

Ten slotte de kern, die staat voor ons eigen centrum, onze intuïtie, onze ziel en ons hart. De Y is natuurlijk van mijn voornaam en ook van yoga, omdat yoga je leert dieper naar binnen te kijken.

YORAH_logo_square-1

TEAM YORAH

Inmiddels zijn we TEAM YORAH. Een klein team van fantastische personal trainers, yoga docenten, massage therapeuten en psychologen die het mogelijk maken alle diensten van YORAH met liefde en passie uit te dragen.

Leden

Zonder mijn fantastische leden kon YORAH niet bestaan. Behalve hun energie, inzet en gezelligheid deden en doen velen van hen ook nog aan klantenwerving voor mij, gewoon omdat ze het gevoel van sterk en blij zijn willen delen met anderen. Zo kan ik blijven bestaan en ook nog groeien. Super! I just love you, guys!

GEINSPIREERD DOOR DE WERELD

Ik ben geboren en getogen in Groningen. Ik houd van Groningen! Toch voel ik me een wereldburger. Ik heb op verschillende plekken op aarde gewoond. Soms als toerist, soms als student en soms als werknemer. Ik verbleef een aantal nachten, weken, maanden of een aantal jaren. Respectievelijk in; afgelegen Lapland Finland, Amsterdam, een homestay op surf paradijs Bali, een 5 sterren hotelkamer van Trump Towers in Las Vegas, een hut van 6 vierkante meter op een World Cruise Schip, een Ashram in India, een zeiljacht van 30 meter van Barca, via Saint Tropez naar Piraeus en verschillende motorjachten tot 80 meter varend rond de Griekse en Italiaans eilanden, een Residence van een rijke familie in Athene, een Penthouse in Londen, een appartementencomplex in Dubai, een resort op de Victoria Falls in Afrika. Een paar zakenhotels en resorts in Mexico, Florida, Cairo, Kuala Lumpur, China, Singapore, Colombo… En voordat ik naar Groningen terug verhuisde, woonde ik een jaar in een huis op een heuvel in Griekenland met zeezicht. Niet om op te scheppen hoor ofzo. Maar om te laten zien hoeveel ik van de wereld houd en dat ik heel veel inspiratie, kennis, ervaring en ontwikkeling heb opgedaan op verschillende plekken.

VROEGER

Als kind deed ik aan dansen, bewegen en sporten. Door mijn vader zit sportiviteit in mijn bloed. Ik deed als klein meisje aan klassiek ballet en daarna heb ik fanatiek badminton gespeeld. Sinds mijn 18e ben ik werkzaam in de fitness branche. Ik heb ook een tijdje Voeding & Dietetiek gestudeerd. Hier kwam ik erachter dat ik heel graag met mensen werk en vooral de psychologie boeiend en interessant vind.

STUDEREN

Ik heb in 2005 de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond aan de Hanze Hogeschool. Met het diploma op zak ging ik bij mijn toenmalige vriend in Amsterdam wonen. Ik begon als reclasseringswerker voor moeilijke minderjarigen. Een pittige, leerzame en leuke baan. Tevens verdiepte ik me nog meer in fitness, gaf veel groepslessen bij allerlei fitness clubs in Amsterdam als bijbaantje. Massage leek me een mooie aanvulling, in 2008 haalde ik mijn diploma Sport Massage.

AMSTERDAM

Ik begon thuis klanten te masseren die via-via bij mij terechtkwamen. Ik had een leuk, druk, luxe en stabiel bestaan. Samenwonend in een appartement in Amsterdam Oud West, lekker leven, uitgaan, vakanties, sporten en dansen. Ik dacht stiekem al wel aan trouwen en kindertjes. De relatie ging echter uit aan het einde van 2008. Dat was aan de ene kant een klap, maar ook het begin van fantastische nieuwe dingen. Het begon met een reis naar mijn roots: Indonesië!

BALI

In januari 2009 nam ik 7 maanden onbetaald verlof op. Niet alleen vanwege liefdesverdriet, maar ook gewoon omdat ik jong, avontuurlijk en nieuwsgierig was (en zenuwachtig!). Ik ging onder andere naar Bali om de cultuur te ontdekken en te leren surfen. Het was een fantastische tijd! Tevens ben ik me op Bali nog verder gaan verdiepen en ontwikkelen in massage technieken. Ik heb mogen leren van onwaarschijnlijk bijzondere mensen met magic hands! Ik bouwde zelfs een netwerk op en werd een half jaar na terugkomst in Nederland gevraagd om te komen werken als massage therapeut op een cruiseschip!

CRUISING

Ik heb me in het diepe gestort, mijn kamer en mijn baan in Amsterdam opgezegd. Ik liet mijn leventje achter. Over alle zeeën van de wereld heb ik gevaren als massage therapeut en fitness trainer. Het was keihard werken, maar elke week had ik een dag vrij en ontdekte ik talloze fantastische plekken op aarde. In mijn vakantie van 4 maanden in 2010 ging ik naar India voor mijn yoga teacher training.

YACHTING

Vanuit de cruisewereld stapte ik in 2011 over naar een andere wereld, namelijk die van Luxurious Private Yachts. Ik kwam terecht op verschillende jachten zoals een zeiljacht van 30 meter.182825_109644602510512_1175890335_n

Ik was stewardess / personal assistant / personal trainer / private yoga teacher / private massage therapist voor rijke en belangrijke personen.

Met ‘Madame’ van 60 jaar uit Athene reisde ik samen met aantal andere persoonlijke assistenten overal naartoe. De zakentrip van twee weken in New York waar we met haar private jet en 14 Louis Vitton koffers (alleen van haar!) naartoe vlogen, was bijvoorbeeld erg indrukwekkend. Ook vaarde ik mee van baai naar baai in Griekenland, Italie, Spanje en Frankrijk als haar yogatrainer en een van haar vele assistenten / hulpjes.

DUBAI

Van de ene ervaring vloog ik naar de andere; ik ging in Dubai wonen nadat ik was overgehaald door de manager van deze multi-national uit de Arabische Emiraten, omdat ik volgens hem het perfecte profiel had. Ik reisde nu mee op de zakentrips van mijn nieuwe werkgever naar onder andere Londen, Amerika, Mexico, Azië en Afrika. Ik was zijn personal assistant / personal trainer / run coach / yoga teacher / massage therapist. Dit heb ik ongeveer een jaar gedaan waarbij mijn ogen dagelijks iets wijder open gingen staan en mijn mond openviel van de verbazingen in deze wereld van rijkdom en business.

GRIEKENLAND

1397497_309547045853599_1851563833_oDaarna ben ik me in 2012 gaan settelen, namelijk in Athene met een Griekse jongen. Ik werd niet alleen stapelverliefd op hem, maar ook op het land. We woonden op een heuvel met uitzicht op zee en we hopten vaak van eiland naar eiland. Het Griekse leven, de Griekse relaxedheid en het zonnige klimaat heeft me veel goeds gedaan, gegeven en geleerd. Ik sprak zelfs de taal die ik studeerde aan de universiteit en gaf in het Grieks yogalessen en groepstraining bij verschillende fitness clubs.

EIGEN BEDRIJF

Hier in Griekenland begon ik eigenlijk al serieus te worden met mijn droom om een eigen bedrijf te starten. Het leek me gaaf om zelfstandig iets op te bouwen waar ik mijn werk in de massage, yoga, training en lifestyle kon combineren. Hopelijk ook iets met reizen. Ik voelde namelijk een sterke behoefte om de kennis, ervaring en inspiratie die in me bruiste te verspreiden! Het voelt als mijn persoonlijke missie en inmiddels als mijn bedrijfsmissie om een bijdrage te kunnen leveren aan het gelukkiger, gezonder, fitter, sterker maken of meer in balans brengen van individuen die daarvoor gemotiveerd zijn of willen worden. Deze bijdrage kan van alles zijn; een motiverend gesprek of een intensief coachingstraject voor het veranderen van een lifestyle of een belangrijke stap zetten in het leven. Dit kan gaan over werk, relatie, zelfontwikkeling. Een ontspannende massage of een verdiepende yoga vakantie iemand de kracht van tijd voor jezelf en verdieping in jezelf te laten ervaren. Een fanatieke groepstraining of een afgestemd lange termijn traject voor Personal Training. Alles op maat gemaakt op wat de persoon wil en nodig heeft.

GRONINGEN

De beginselen om voor mezelf te beginnen waren er: kennis, ervaring, diploma’s, missie en vooral passie! De echte start was toen ik in mei 2013 terug naar Groningen verhuisde. De relatie met de Griek was uit. Ik was toen meer dan acht jaar weg geweest uit Groningen. Natuurlijk ben ik in die jaren regelmatig op bezoek geweest, maar het was weer even wennen. Wel ontzettend fijn om in Groningen weer dichtbij familie en vrienden te zijn. Ik had zelfs nog een zakelijk netwerk over van vroeger, misschien erg klein maar het bleek wel erg sterk!

NETWERKEN EN EEN BEDRIJF OPBOUWEN

Een hele goede vriendin die ik al 20 jaar ken, Dodi, droeg mijn eerste klant aan. Tegen een kleine vergoeding begon ik aan mijn eerste traject van lifestyle coaching voor een jonge vrouw die af wilde vallen. We hebben veel gesprekken gevoerd die haar hielpen met motivatie om gezonder te gaan leven zoals meer sporten en beter eten. Ik kwam drie keer per week bij haar langs en dan trainden we buiten in het park. Soms ook binnen en daarnaast geregeld een goed coaching gesprek. Het resultaat was verbluffend. Behalve dat ze haar doel om af te vallen bereikte, kwam ze mentaal en emotioneel lekkerder in haar vel te zitten. Meer energie en levenslust, beter relativeren op het werk en zelfs haar wekelijkse migraine verdween. En dat tweede is nou juist waar het om gaat bij YORAH. Voor ons beide dus een goeie investering!

Mijn vader tipte me over een ex-collega van hem die voor zichzelf was begonnen met een Personal Training Centrum. Stefan Alfons is een belangrijk persoon geworden voor het ontstaan van studio YORAH. Ik heb een jaar meegedraaid in zijn personal training centrum Totally in Shape. Stefan was mijn coach op het gebied van personal training. Training krijgen, training geven, trainingen analyseren, oefenen, sparren, verdiepen, discussiëren, uitdagen en confronteren. Erg leerzaam en leuk. Hij heeft me opgeleid en gespecialiseerd gemaakt in de technieken met onder andere kettlebells, bulgarian bags en slamropes. We begonnen ook met oervroege outdoor training, twee keer per week om 7.00 uur ’s ochtends! Eerst samen, later leende ik zijn materialen en met het autootje die ik van mijn opa mocht gebruiken, gaf ik op verschillende plekken bootcamp style trainingen in en rondom Groningen. Soms kwamen er maar een of twee mensen opdagen. Maar ik hield vol en het werden steeds meer vaste groepjes. Daarnaast begon ik met small group trainingen, eerst zelfs nog in Haren, later huurde ik de zaal bij Totally In Shape. De maandag-avond-groepjes zijn toen ontstaan en zijn voor mij nog steeds een vertrouwd en fijn clubje top meiden!

Melina, een oud collega van Sportief90 en vriendin van 15 jaar geleden bleek als groepsfitness manager te werken. Door haar ben ik als personal trainer en groepsles instructeur bij Plaza Sportiva aan de slag gegaan. Plaza Sportiva bood mij en Melina toen de mogelijkheid om gebruik te maken van hun prachtige massage ruimte, waar we nu beide samen met veel plezier onze klanten masseren.

Ook wil ik natuurlijk Fit Studio CaLipso even noemen. Ik kreeg de kans om gebruik te maken van hun studio in het platformtheater, zodat ik mijn PT klanten niet alleen maar bij hen thuis of buiten meer hoefde te trainen. Ook huurde ik hun ruimte om te kunnen beginnen met het opzetten van mijn eigen yogalessen.

De eerste anderhalf jaar was hectisch, chaotisch en vooral onzeker. Veel ren en vliegwerk, ik deed allles om mezelf binnen de fitness & lifestyle wereld op de kaart te zetten in Groningen. Ik gooide alle mogelijke lijntjes uit, nam zoveel mogelijk klussen en baantjes aan. Onder andere als groepslesinstructeur bij Health city, Plaza Sportiva en Bodyfit Haren. Ik breidde mijn netwerk zo ver als ik kon uit en bleef ook mijn eigen vaardigheden ontwikkelen. Er kwam steeds meer structuur en zekerheid en op 1 januari 2015 opende ik de deuren van een kleine, knusse studio in het Platformtheater aan het Boterdiep. Heel fijn om nu twee vaste plekken te hebben; de studio voor training & yoga aan het Boterdiep en daarnaast de massageruimte bij Plaza Sportiva.