Ik kan mij de eerste keer nog goed herinneren. Met lood in mijn schoenen, om 7.00 uur ’s ochtends (!) ging ik op weg naar mijn eerste outdoor training van Yorah, mijn zus. En omdat ze mijn zus is en haar eigen bedrijfje was gestart, kon ik natuurlijk niet verzaken en heeft ze mij overgehaald om te komen. Ik was ongeveer een jaar daarvoor bevallen dus mijn lijf kon wel weer wat ‘shape’ gebruiken. Dat was ook wel een goede motivatie.
Ka-pot! Was ik. Maar stiekem voelde het heel goed! Wat een energie had ik die dag! Zeker voor herhaling vatbaar, dacht ik toen nog… Want die dag erna was dat wel anders. Die spierpijn! Ai ai ai.

Toch ben ik weer gegaan want ik wilde weer dat zelfde gevoel krijgen na de training. Kapot maar voldaan, leeg maar vol energie, moe maar trots. En daar doe je het voor.
En daarna ging ik weer, en nog eens, en zelfs 2 keer per week en baalde ik als ik een lesje miste. Inmiddels ben ik verslaafd en kan ik niet meer zonder!

Maar waarom is dat eigenlijk?
Ik denk omdat elke training anders is maar je wel datzelfde gevoel geeft. Volgens mij heb ik nog niet 2 keer dezelfde training gehad. De oefeningen komen wel terug waardoor je merkt dat je vooruitgang boekt. Je kan meer gewicht aan, je techniek verbetert, maakt meer herhalingen en je houdt het langer vol. En dat geeft een goed gevoel.

Er is persoonlijke aandacht en je wordt uitgedaagd en gemotiveerd. Ook al heeft niet iedereen hetzelfde niveau in de groep, Yorah zorgt dat je altijd tot het uiterste gaat en veel meer doet dan je in eerste instantie had gedacht.

De mensen zijn leuk! Gewoon, geen poeha, iedereen kan zichzelf zijn.
En wat uiteraard heel belangrijk is; de trainingen zijn effectief. In relatief korte tijd een work-out waarbij je hartslag constant hoog ligt en waarbij je je hele lichaam gebruikt. En dat is zeker terug te zien! Die bikini draag ik nu echt weer met plezier. Ik ben blij met mijn lijf en zit lekker in m’n vel.

Ik heb me zelfs laten overhalen door m’n zus om mee te doen aan een soort mega blubber power race voor volwassenen… Crazy! Maar ook daarna was t gevoel ongelooflijk voldaan (zie foto)!

Ik kan het iedereen aanraden!

Leave A Reply:

(optional field)

No comments yet.