Sporten, ik? Ik dacht het niet! Dat is in ieder geval wat ik zes maanden geleden zou hebben geantwoord. Ik ben nooit zo sportief geweest en als je dan de sportschool in loopt en daar alleen maar semi-topatleten ziet sporten, met lekker alle apparaten op het hoogste standje, nou dan zakt mij de moed wel in de schoenen.

Zo niet bij de outdoor trainingen van Yorah, waar ik afgelopen december via een collega mee begonnen ben. Eindelijk weet ik waar ‘de normale mensen’ sporten.

Ik volg bij Yorah de outdoor trainingen om aan mijn conditie te werken en om af te vallen. Waar het in het begin best pittig was, blijk ik het sporten nu echt leuk te vinden. De (gezellige!) groep waarmee je het samen doet, waarin we elkaar echt motiveren, en de goede persoonlijke begeleiding van Yorah maken dat ik er lol in heb en vaak mijn grenzen verleg van wat ik denk dat ik kan. Als ik moe ben geeft de training me energie en als ik eens een rotdag heb, is sporten nu een fijne uitlaatklep!

Ook heb meegedaan aan een 21-dagen challenge, een eiwitrijk, koolhydraatloos dieet en een echte suiker-detox. Pittig om vol te houden, maar ook hierbij had ik steun van Yorah en de groep. Weer een overwinning op mezelf! Deze challenge heeft ervoor gezorgd dat ik nog bewuster met eten omga en dat is iets waar ik mijn hele leven nog plezier van heb.