Ik was 24 jaar en daar stond ik dan twee jaar geleden… Jong en vol in het leven. Letterlijk VOL in het leven! Bijna 30 kilo te zwaar, aldus de berekening van mijn BMI. Een vriendin van mij vertelde mij over Yorah. Zij was zelf al fanatiek aan de slag gegaan met training en voedingsbegeleiding bij haar en had behoorlijk resultaat. Dit is ook echt iets voor jou Lau! Je moet dit doen, daar voel je je zoveel beter door en het is gezond voor je.

Ik had al jaren (zes!) een abonnement op de sportschool, oftewel ik sponsorde alleen. Ik ging nooit, ik durfde niet. Ik kon het niet en hoezo zou ik dat ooit kunnen? Dat verhaaltje, dat stemmetje klonk in mijn hoofd als ik überhaupt alleen al aan het woord sporten dacht. Tot het moment dat mijn vriendinnen mij het duwtje gaven dat ik kennelijk OH zo hard nodig had.

Ik ging voor de eerste keer meedoen aan een outdoor training van Yorah samen met die vriendinnen. Ik had het zweet al overal staan voor mijn gevoel voordat ik überhaupt nog maar één push up had gedaan. Angst. Pure angst omdat ik echt dacht niet mee te kunnen komen met de rest, dat iedereen zoveel beter zou zijn als dat ik was. Want ja, met de conditie van een dood konijn kan je weinig, dacht ik bij mezelf. Het tegendeel bleek waar. Ik werd oprecht en liefdevol opgevangen door de groep en door Yorah zelf. Train op je eigen tempo…. Als je lichaam zegt stop! Dan doe je iets minder maar geef niet op! Dat was, en is het motto! Luister naar jezelf! Ik kon natuurlijk niet zo goed meekomen als de rest maar dat gaf niks als ik naar de opbeurende geluiden om mij heen luisterde. Lau goed bezig! Je kan het! Nog even doorzetten! Je verstand zegt nu stop, maar je kan zoveel meer! En inderdaad ik ging door en door en vond het fantastisch. Zelfs nadat ik bijna een week niet normaal op de wc kon zitten van de spierpijn (ik overdrijf maar een heel klein beetje)! Wat een heerlijk gevoel was dat.

Vanaf dat moment is de welbekende en veel benoemde KNOP omgegaan. Ik dacht bij mezelf: zo kan het niet langer! Ik wil gezond zijn. Ik ben verdorie verpleegkundige en geef mijn patiënten het advies om zo gezond mogelijk te leven en ik doe het zelf niet eens. Door te sporten bij Yorah, haar begeleiding plus de hulp van een hele goede vriendin had ik de motivatie om door te gaan met gezond leven. Eindelijk voor mezelf kiezen in plaats van mezelf weg cijferen.

Door twee keer per week te sporten met Yorah ben ik in iets meer dan een jaar meer dan 20 kilo afgevallen! Niet alleen de kilo’s zijn weg maar ook een groot onzeker gevoel is van mijn buik, rug, billen, armen en benen afgevallen. Langzaam maar zeker.

Te snel afvallen lijkt me ook niet gezond. Het gaat er volgens mij juist om dat je in beweging bent, dat je iets doet wat je vrolijk maakt en leuk vindt om te doen, anders houd je het niet vol. Dan komt de gezonde leefstijl vanzelf. Dan denk je na een fikse training wel even 10 keer na als je voor het chips vak staat in de supermarkt!

Sporten bij Yorah is fijn omdat eigenlijk iedereen je zo motiveert, het zijn hele leuke mensen allemaal. Zo divers en zoveel verscheidenheid qua niveau. Eindelijk een sport die ik kan doen met een lach! Maar ook met een traan… Jawel soms maakt sporten iets in je los waarvan je niet dacht dat het in je zat. Ik ben ben weleens zo diep gegaan met burpees doen, dat de emoties eruit kwamen. Het werkt dus ook therapeutisch. Na elke training voel ik me voldaan en trots. En het helpt super goed tegen een slechte dag op werk bijvoorbeeld. Ik ga altijd met een lach op mijn gezicht naar huis en heb energie voor tien!

Ik sport inmiddels al ruim anderhalf jaar bij Yorah en zie elke sport avond weer als een uitje!